Výstupy 2016 – Trailer

V rámci zkompletování Výstupů 2016 přináším mikro-upoutávku, na co se ve Výročce MMXVI můžete těšit…

Sešlo se 130 výstupů, 2 závody a 2 nezařaditelné podivnosti.
Nejvíc se lezly skalní jednodélky (49), následovaly písky (32) a skalní horské výstupy (25). Co moc nefrčelo, byly ledy (2) a už vůbec ne bouldery (0).

Výstupy se konaly na území 11 států, kdy naprosto a předvídatelně vedla ČR, druhé místo obsadilo (obdobně předvídatelně) Slovensko. Co možná překvapí, je oproti Slovensku poměrně nízké zastoupení Rakouska (7 cest).


Co se týče oblastí (celkem 37), na plné čáře vyhrál náš domácí Moravský Kras. Následovaly Tatry, Ádr, Labák a Chamonix. Samý super oblasti, kam se lidi zjevně rádi vrací :) Z exotičtějších destinací se objevil např. skotský Ben Nevis nebo jordánský Wadi Rum.

Rozložení obtížností se dá, vzhledem k všemožným stupnicím a stylům přelezu, těžko hodnotit. Tak snad jen malý náhled, jak to vypadalo u skalních jednodélek (bez ohledu na styl přelezu):

Díky všem, co něco dodali. Za rok zas!

BTW. vzhledem k tomu, že spousta lidí z Lokálky neposlala nic a spousta lidí poslala jen zlomek toho, co vylezli, je toto statistické okénko naprosto nepřesným odrazem skutečnosti, a o tom, co se leze v Lokálce, nevypovídá zhola nic. Ale třeba to pobavilo, zaujalo, motivovalo, dalo záminku k prokrastinaci…(a hlavně je třeba ten web něčím vyplnit :))

Napsat komentář