Odstavec o Mor. Krase

Kras je mojí (naší )domovskou oblastí a tak i když nemám tento rok čas na psaní delšího příspěvku, alespoň heslovitě o některých prvovýstupech:

S cepíny začal po dlouhé době v Krase lézt Vojta a spol. Já svou troškou do mlýna přispěl s cestou Kyborg vedoucí stropovou spárou nad vchodem do Býčí skály. Původní klas. M 9 pokusy ostatních lezců snížily. Vápno je měkký matroš a tak přibyl ,,chyt(?)“

Nejvíc si asi cením nové cesty V Buči, která je udělána zcela klasicky ( žádná Ao) a v duchu pískařské tradice, kterou v Lokotce nejvíc udržuje a předává dál Mára Žák. „ Žákův žák“ v Buči je RP za Xa , AF IXc.

Začátkem dubna jsme při dodělávání levé hrany Prince a chuďase na Holštejně vymrzli jak v zimních Tatrách „ Zmrzlí muži“ kteří zde tehdy vznikli jsou podle slov ostatních těžší než 8+ a v kuse jsou vylezení jen TR.

Ve Sloupu a na Krkárně jsme plnili koncem podzimu poslední volná místa. Cesta Slečně Monice za 6+ vede přímo plotnou od boráku cesty Bohouš ( 4+) (slaňák Uzené husy) ve Sloupu Nad Poustevnou. Na Evropu jsme udělali Vítejte ve společenství (7-) a na Indii Chytrolín výmluvný- na počest rétorické obratnosti Zdenka Konečného. S Jankem jsme narovnali Yosemitskou, pěknou variantičkou za 6, Parohačku a přidali Paroháče (mezi Rohoačkou a Karavanou mraků). Třešničkou na dortu byla prosincová Macocha. Dvě noci plné háčků, nožových skob, svařeného vína a meditativní atmosféry jsem měl možnost strávit s Bačou, Robertem Valentou, Ricardem. Noc dlouhých nožů (A3) obsahuje jen jeden volný krok a zatím končí napojením do Amerických hrátek a Klenby.

Strhněte mozoly!!!

Stoupa

Napsat komentář