RALLYE JESENÍKY 2009

Ahoj kamarádi,

připravili jsme pro Vás závod dvojčlenných družstev Rallye Jeseníky. Závod se bude konat v termínu 30. 1. – 1. 2. 2009 v malebné krajině Jeseníků v údolí Divoké Desné. Závod je sice postaven primárně pro skialpinistickou výbavu, je ovšem možné jej absolvovat i pěšky, nebo na běžkách (ale nedoporučujeme). Určitě se nebude ale běhat ve stopách jako na Vysočině :-).

Propozice:

Soutěží 2 – členná družstva(chlap-chlap, baba-baba, chlap-baba). Tyto kategorie budou vyhodnoceny i zvlášt. Každé družstvo musí být vybaveno povinnou výbavou po celou dobu soutěže. Družstvo absolvuje celou soutěž tak, že oba členové musí prokázat v každém okamžiku přítomnost druhého člena hlasovým dovoláním.( NE TELEFONICKY :-)). Toto bude namátkově kontrolováno. V případě nedodržení bude družstvo diskvalifikováno. Závod proběhne ve 3 samostatných etapách. Pořadí bude vyhodnoceno po jednotlivých etapách. Konečné pořadí bude vyhodnoceno součtem bodu ze všech etap.

Povinná výbava:

Každé dvojčlenné družstvo po celou dobu závodu musí mít s sebou.

  • lavinový vyhledávač – 2 ks
  • lavinová sonda – 2 ks
  • lopata – 2 ks
  • mobilní telefon – 2 ks
  • lékarnička – 1 ks
  • bivakovací vak – 1 ks
  • buzola – 1 ks
  • čelovka – 2 ks
  • tužka (nezámrzná) dle uvážení
  • startovní číslo 2 ks – každý člen družstva viditelně umístěné ( batoh, …)

Použití GPS přístroju je zakázáno!!!

Ostatní věci dle vlastního uvážení.

Pravidla soutěže:

1. etapa – bodovací orientační závod

Sraz – 31. 1. 2009, 7.55 hod., místo – Dolní nádrž PVE DS. Každé družstvo zde obdrží mapu. V mapě jsou zakresleny kontrolní body. Dále družstvo obdrží seznam kontrolních bodů s označením jejich hodnoty (počet bodů, které si družstvo připíše na své konto).

Rozprava – 8.00 hod – 8.10 hod. Stanovení velitelského :-) času. Dle hodin umístěných v místě startu.

Mapová příprava – 8.10 – 8.30 hod.

Start – 8.30 hod – hromadný

Cíl – 15.00 hod – misto startu

Po odstartování sbírá v časovém limitu každé družstvo body z kontrol v libovolném pořadí. Každé kontrolní místo si připisuje max. 1 x. Mezi jednotlivými kontrolami se každý pohybuje v libovolné trajektorii. Nalezení kontrolního místa prokáže družstvo opsáním hesla, umístěného na kontrolním praporku. Do cíle musí každé družstvo dorazit do 15.00 hod.

Za překročení tohoto času dostává družstvo penalizaci. Za každou započatou minutu mínus 5 bodů.

2. etapa – bodovací orientační závod – noční část

Krátká obdoba denní etapy. Soutěžící dostanou novou mapu se zakreslenými kontrolami. Tyto se mohou krýt s kontrolami z 1. etapy. Mohou se samozřejmě sbírat i ty body, které družstvo absolvovalo v 1. etapě.

31. 1. 2009 Start – 18.30 hod. Cíl – 21.00 hod.

Penalizace stejná jako v etapě 1.

3. etapa – časovka

Zakresleno v mapě. Trasa bude nachozená stopou. Družstva nemusí stopu bezvýhradně dodržovat, musí pouze projít kontrolními body, které budou v mapě zakresleny.

Start – Neděle, 1. 2. 2009, 10.30 hod. Intervaly 1 minuta, losované pořadí. Místo – Totožné jako v sobotu Cíl – Horní nádrž PVE DS

V případě pěkného počasí vyhlášení vítězu v místě cíle. Čas cca 14.00 hod. Jinak v místě startu. Bude určeno před startem časovky.

Pořádající si vyhrazuje právo na jakékoliv změny v programu v zavislosti na podmínkách a počasí tak, aby byla v maximální možné míře zajištěna bezpečnost všech startujících.

Přihlášky posílejte co nejdříve, ať nám usnadníte přípravu. Díky.

Zdraví Vás Váš Špek :-))).

Napsat komentář