Gutovka Drytool Cup Praha

V sobotu 26.11. se v Praze uskutečnil první ročník drytoolingových závodů na venkovní stěně Gutovka. V rámci přípravy na naše brněnské závody jsme zajeli okouknout aktuální formu očekávaných závodníků a při té příležitosti si trochu zalézt.
Chlapi lezli čtyři kvalifikace, baby též, z toho jednu s mačkami a zbytek v lezečkách.
Kvalifikace byli tak kolem M6/7 u chlapů, baby zhruba taky tak nějak.
Na finále kluci nachystali zajímavé vzdušné traverzy z trámků a na poměry relativně malé stěny dokázali vytvořit až cca 20 m dlouhé finálové lajny. Babské finále se bohužel trochu nepovedlo přestřelením bouldru na začátku cesty, takže Maja skoro nenastoupila a Martina spadla v posledním kroku bouldru u třetí presky. Jako jediná bouldr na body přelezla Lucka Hrozová a pak už suveréně dolezla až do topu.
Chlapů nakonec lezlo finále jedenáct, ať si kluci zalezou, že. Vcelku zajímavá kombinace dřevěných, kamenných a silonových chytů. Pěkné lezení, jen místy to chtělo celkem opatrně. Ve vzdušném traverzu jsem se zamotal no a když jsem konečně vyuzloval ruce a že sklepu v dřevěném rampouchu tak jsem celou dírku proštíp. Krásný let vzduchem a pro mne překvapivě nejvyšší výkon ve finále.
V izolaci byl už jen Lukin a Míra Matějec (oba místo svalů hydrauliku), takže se čekalo na top, který byl o čtyři kroky dál než jsem spadnul.
Lukin v pohodě přelezl spodní posáž, pěkné vyřešení spoďáků, ještě jsem si jen stihnul poznamenat, že další krok na něj bude dlouhý, ale nějak to vymyslí a to bylo všechno. Silonový chyt dost nečekaně klouže víc než kámen a Lukin na tuto jeho záludnost přišel bohužel zrovna v tomto finále.
jako poslední nastupuje Mira Matějec, proběh spodní částí s malým zacyklením a nejdnou sedí v laně hned v prvním spoďáku. Buď špatně zatížená zbraň, nebo špatně nabroušeno.
Takže nakonec jak poznamenali místňáci, ještě že ty baby a vlastně díky přelezu chlapské finálky do topu i chlapi vyhrála Lucka Hrozová, protože jinak Brňáci, Morava a Slovesko přijeli vybílit Prahu :-)

Pořadí:

pořadí baby
1. Lucie Hrozová
2. Martina Kratochvílová
3. Mária Šoltésová

pořadí chlapi
1. Radek Lienerth
2. Josef Leško
3. Petr Hartmann
4. Lukáš Pálka
5. Jozef Veselý
6. Mirek Matějec
7. Petr Adámek
8. Libor Mlejnek
9. Radim Zhoř
10. Lionel Burger
11. Miroslav Stopka

zatím jen odkaz na fotogalerii na hory info, nám nějak nejdou nahrát obrázky :-)

začátek kvalifikace

Martina v druhé kvalifikační cestě

Martina ve třetí kvalifikační cestě

Lukin v kvalifikaci na mačky

Lukin ve třetí kvalifikační cestě

Marťa ve finále

Lucka Hrozová v dolezu finále

Napsat komentář