RALLYE JESENÍKY 2012 – 2.- 4.3.2012

Čtvrtý ročník je tady. Jako už tradičně není mnoho změn. Téměř stejná zůstává mapa a kontrolní body. Jednak na některých kontrolách zůstalo označení již od loňska a pak není na mapě moc neoznačených míst. Důležitý je váš pohyb mezi kontrolami.

Aby nebyl závod fádní dojde určitě ke změnám v bodování s důrazem na to, aby si každý do syta zalyžoval. K drobné změně dojde (podle podmínek) na trati časovky a v seznamu povinné výbavy. Také chystám drobný úvod v pátek večer, takže bude důležitý váš příjezd v pátek do 18.00 hod..

Propozice

Závod se koná jako interní akce členů oddílu HO LOKOMOTIVA Brno.

Termín: 2.3. – 4.3. 2011

Sraz účastníků: 2. 3. od 18.00 hod.

Místo: Loučná nad Desnou, apartmány „Domeček“ www.skiarealkares.cz

Startovné: 50 ,- Kč,

Přihlášky: do 20. 2. 2010, 24:00 hod. (buď na mail: vidlak@pavoucek.cz, nebo v diskuzi pod tímto článkem) Potřebuju to letos závazně kvůli ubytování, tak to berte vážně. :-)).

Ubytování: apartmány „Domeček“

Vaření – kuchyňka v Domečku, hospoda cca 100 m

Soutěžící:

2-členná družstva (chlap-chlap, baba-baba, chlap-baba). Tyto kategorie budou vyhodnoceny i zvlášt. Každé družstvo musí být vybaveno povinnou výbavou po celou dobu soutěže. Družstvo absolvuje celou soutěž tak, že oba členové musí prokázat v každém okamžiku přítomnost druhého člena hlasovým dovoláním.(NE TELEFONICKY :-)). Toto bude namátkově kontrolováno. V případě nedodržení bude družstvo diskvalifikováno. Závod proběhne ve 3 samostatných etapách. Pořadí bude vyhodnoceno po jednotlivých etapách. Konečné pořadí bude vyhodnoceno součtem bodů ze všech etap.

Povinná výbava:

Každé dvojčlenné družstvo po celou dobu závodu musí mít s sebou:

  • lavinový vyhledávač – 2 ks
  • lavinová sonda – 2 ks
  • lopata – 2 ks
  • mobilní telefon – 2 ks
  • lékárnička – 1 ks
  • bivakovací vak – 1 ks
  • buzola – 1 ks
  • čelovka – 2 ks
  • tužka (nezamrzající) dle uvážení
  • mapa – každý obdrží mapu s vyznačenými kontrolami, ale doporučuji i vlastní, pokud by někdo byl tak výkonný a opustil sektor :-)).

Povinnou výbavu berte vážně. Je to pro bezpečnost Vás všech!!!

Použití GPS přístrojů je zakázáno!!!

Ostatní věci dle vlastního uvážení.

PROGRAM:

2. 3. od 18.00 hod. sraz.

        18.00 PROLOG

        22.00  Rozdání map, výkazů, povídání o trati

3. 3. I. etapa – start 8.30 hod. cíl 18.00 hod. – Mostek přes Desnou na konci dolní nádrže PVE,    Cíl u kontroly č.1 – na silnici – dotek rozcestníku oběma členy družstva.

20.30 hod – proběhne na Domečku beseda se zástupcem CHKO Jeseníky.

cca do 22.00 hod – vyhodnocení I. etapy – instrukce pro časovku.

 

4. 3. II. etapa – start 9.30 hod. Start bude distanční podle výsledků I. etapy

 

Pravidla soutěže:

Prolog

start 2.3. 2012 od 18.00 hod. do 21.30 hod.

Jako prolog proběhne závod ve vyhledávání lavinovým vyhledávačem. Bude se hledat zakopaný pípák. Pozitivní sonda – stop. Čas nejrychlejšího bude brán jako čas 0,  Dalším v pořadí bude za každou minutu ztráty odečteno 30 bodů (0,5 bodu za každou sekundu) z bodového zisku sobotní etapy. Při nenalezení jednotná ztráta 10 minut. Družstvu, které se nezúčastní prologu bude započítána max. penalizace. Vyhledávání bude možné od 18.00 hod. v místě ubytování.

 

 

I. etapa – bodovací orientační závod

V pátek 22.00 hod. budou rozdány mapy s kontrolními body včetně popisu.

Sraz v místě startu – 3. 3. 2011, 8.30 hod. Stanovení velitelského :-) času dle hodin umístěných v místě startu (na mé ruce). Družstva obdrží bodové ohodnocení jednotlivých kontrol, včetně bodů za sjezdy. Po obdržení těchto výkazů je odstartováno.

Cíl – 18.00 hod. – Kontrola č.1

Po odstartování sbírá v časovém limitu každé družstvo body z kontrol v libovolném pořadí. Každé kontrolní místo si připisuje max. 1 x. Mezi jednotlivými kontrolami se každý pohybuje v libovolné trajektorii. Vybrané kontroly budou spárovány a za jejich zápis v daném pořadí bude připsána bodová bonifikace (to abyste si zalyžovali). Nalezení kontrolního místa prokáže družstvo opsáním hesla umístěného na kontrolním praporku. Do cíle musí každé družstvo dorazit do 18.00 hod.

Za překročení tohoto času dostává družstvo penalizaci. Výše penalizace bude sdělena na startu.

Mapa sobotní etapy:

 mapa rallye_2012_sobota_nahled

II. etapa – časovka

Trasa bude nachozená stopou. Družstva nemusí stopu bezvýhradně dodržovat, musí pouze projít kontrolními body v předepsaném pořadí.

Start – Neděle, 4. 3. 2011, 9.30 hod. Distanční start. Místo – Kontrola č.1 – silnice k areálu PVE. Trať bude sdělena podle podmínek v sobotu večer, včetně povinné výbavy.

Cíl – bude sdělen v sobotu 22.00 hod

Sponzoři:

alpsport

scarpa

Pořádající, Špek :-)), si vyhrazuje právo na jakékoliv změny v programu v zavislosti na podmínkách a počasí tak, aby byla v maximální možné míře zajištěna bezpečnost všech startujících.

Přihlášky posílejte co nejdříve, ať nám usnadníte přípravu. Díky.

Zdraví Vás Špek.

Napsat komentář