Divokáč 2013 – propozice

Vzhledem k tomu, že se blíží odjezd, tak několik informací pro nezasvěcené. Divoký důl je divoký důl, kterým vede romantická turistická značka z údolí Divoké Desné na Praděd. Po obou stranách jsou skalní útvary, kterým důvěrně říkáme Sever, nebo Jih. Sever je těžký a Jih někdy taky :-). Většinou jak si to kdo udělá. Jedná se o vícedélkové lezení mixů, po vlastním jištěním. Tedy materiál jako do zimních hor. Dvojitá lana, mačky, motyky, všemožná hejblátka, i nějaká skobka prijde k užitku. Dobré obutí a oblečení. Čelovky přidou také někdy na řadu.

No a teď info. Ubytování na chatě Sokolka v Koutech nad Desnou. Informace jsou zde. Příjezd je buď v pátek, nebo v sobotu ráno do 8:00 hod. V tuto dobu bude odjezd do Divokáče. Na chatě je vybavená kuchyňka, kde se dá uvařit vlastní jídlo. Kdo je línej jako já, může si objednat jídlo. To bývá jednotné pro všechny. Není tu klasická hospoda, ale je tu výčep s pivem, kofolou, zelenou, griotkou a svařákem. To je všechno co si pamatuju. Jo i kafe :-).

Takže potrebuju do čtvrtka říct, kdo bude chtít v sobotu snídani (tou začíná jídlo) a ráno se domluví kdo bude chtít večeři a snídani v neděli. Ve čtvrtek se budu snažit dojít na schýzu a vzít tam materiál. Kdo nemůže, tak se se mnou domluví na jindy.

Prepověď počasí je taková, že se má od středy pomalu ochlazovat. Teď to tam osciluje okolo nuly. V sobotu a neděli má mrznout v noci a pře den být hezky. Tak uvidíme. Ve čtvrtek se to zpřesní. Kdo by chtěl jeden den lízt a jeden na skialpy, tak si vezme ještě další nádobíčko. Na prochajdu by to mohlo být dobré.

Tak ahoj. Špek.

 

 

 

 

Napsat komentář