Pod Parou 2015 – už je to tady

Vážení, je to tady, 10. výroční Lokálkovská boulderingová akce Pod Parou vypukne na chřibských boulích už tento pátek 18.9.2015 a neskončí dřív než v neděli o dva dny později. Díky všem, kdo se zaregistrovali (zatím cca 60 ks !?!), ale klidně přijeďte i Vy lenošní, co jste to nestihli ;o)

Kdy:
Od Pá 18.9.2015 cca od 17:00, ale přijeďte klidně i dříve a můžete začít i lézt
Vlastní „závod“ v So 19.9.2015 od 9:30 do 17:00, potom dotočná a odjezd v Ne 20.9.2015, jak komu bude libo

Kde:
Oblasti se říká Trpasličí město, případně Gorila a nachází se pouze cca 300 m na JZ od mnohem známějších Osvětimanských skal. GPS říká, že je to tady 49°5’14.568″N, 17°15’11.772″E (49.0873800N, 17.2532700E), ale pro ty, kdo to nemáte na čem zadat, tak jako já, vizte následující návod:
Autem do Osvětiman (nejlépe Brno -> Slavkov -> Bučovice -> Nesovice -> Koryčany -> …, případně lze i Brno -> Kyjov -> …), v Osvětimanech se dát vlevo (dle směru příjezdu) na S k ranči Vlčák a na ten stále směřovat. Projedete kolem sjezdovky a dojedete na „parkoviště“/prostranství na křížení cest, ze kterého jsou už dál zákazy vjezdu, zde nechejte motovidla apod. Pěšky pak kousek lesní prašnou cestou, stále severním směrem, vpravo proti potoku, pak přímo do lesa (po pravici minete loveckou chatku) a na cestě se držíte stále přímo a stáčíte se s ní postupně doleva do kopce (doprava byste došli k Osvětimankám), na jehož vyvrcholení už nás určitě uvidíte či uslyšíte. Pokud někdo dojde k Osvětimankám, nic se neděje, stačí se vydat těch 300 m po zřetelné cestičce směrem na JZ.
Pozor, se signálem je to tam na houby, tak se asi nedovoláte.

mapa

Co:
Setkání Lokálky a přátel pod širým nebem, u planoucího táboráku, s přípitkem pěnivým a občerstvením mastným … s bonusem v podobě boulderového zápolení na místních přírodních pískovcových skalkách, které se mi pro Vás, se spoustou dobrovolníků z Vašich řad, letos podařilo připravit. Čeká na Vás okolo 100 !!! bouldrů ve všemožných obtížnostech, jak ze stoje, tak ze sedu a opět, oproti minulým ročníkům, spousta vylepšení. Odměny pro nejlepší samozřejmě nebudou chybět a malou upomínku si odnese každý.
Děti a jiná oblíbená zvěř vítána a počítáno je s nimi i na lezení a jistě zasloužené odměny.

IMG_0504 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

S sebou:
Má se prý bohužel ochladit, tak spacáky, karimatky, stany a teplé spodní prádlo s sebou. V sobotu večer dostane každý buřta s příslušenstvím a pivo (Poličský Otakar 11°) poteče z bečky po celou dobu neomezeně (doufám ;o) Pokud nechcete pít z plastových kelímků, přivezte si krygliky. Jo a nezapomeňte dobrou náladu :o)
A vezměte si klidně i lana a vercajk, na Osvětimankách se dá, třeba v neděli, celkem slušně zalézt (pokud si vzpomínám ;o)

Slíbit mohu jako obvykle: gymnastiku a jinou ekvilibristiku na místních zkamenělých strážcích času (k tomu letos písek v očích a všude kde vůbec možno), ladné odskoky do napřažených paží mnohých přátel (budou-li zrovna dávat pozor), měkké doskoky na podložené matrace (trefíte-li je), šum pěnivého mohu v hrdle (když se podaří vyvalit sudy hore kopcom), patro zamaštěné vroucím buřtem (chytne-li čerstvým deštěm zlité dřevo), ocenění viděných i neviděných výkonů všech účastníků (dá-li sponzor), družné rozprávění s kamarády (v dýmu doutnající mokré větve), hudbu (když se muzikanti moc neopijí), zpěv (no, zpěv, však to znáte) … no prostě samá ta obvyklá pozitiva a sociální jistoty … každopádně ale k tomu mé plné nasazení a snahu, aby to zase klaplo ;o)

Kdo to podpoří:
Naše Lokálka (SK Horolezecký oddíl Lokomotiva Brno) ponese největší část nákladů, tak se na sebe všichni navzájem pěkně usmívejte a poděkujte si ;o)
Velkou část cen letos opět věnoval Pidi, za což mu moc děkuji a mrzí mě, že se opět nemůže zúčastnit … připijeme tedy alespoň večer na jeho zdraví.
Druhou část cen věnuje Hudy v podobě volňásků na brněnskou lezeckou Hudy stěnu a díky tedy jemu i Zobčovi za dojednání.
Pár užitečností dodalo i Siko a kuchyně mají taky super ;o)

Poděkování:
Ač se to tak původně nezdálo, letos je za celou akcí asi nejvíc dřiny a on i ten počet 100 očištěných boulderů o něčem vypovídá … chci tedy tímto jmenovitě poděkovat těm, bez kterých by se to vše neobešlo: Áji, Marišákovi a Tomíkovi za trpělivost při hledání a tatínkovských rozmarech, Marti, Pájovi a malé za první čištění, Véčovi za druhé veledrhnutí, skvadře azuře Janči, Plyšákovi, Plyšačce, Kiki a Marti za akci Z a Lukinovi s Martinem za dokonání díla … díky Vám!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA IMG_0477 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Odpovědnost:
Vím, že je to asi samozřejmé, ale vezměte prosím na vědomí, že pokud se akce zúčastňujete, pak na vlastní riziko a nesete si tedy odpovědnost za činy a skutky své, či svých dětí. Díky za pochopení!

Tož se zatím mějte a držte prosím palce na počasí … a jukněte dolů pro ochutnávku …

Pikáč
tel.: 731 166 427 nebo 734 871 979

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Napsat komentář