Horofotbal Ádr

plago_fotbal_2016

Kdo jezdívá do Ádru, tak ví, že se jedná o tradiční společenskou akci, kde sportovní výkon a umístění je až na prvním místě a zajatci se neberou. Pro ty, kteří tam jezdívají jen omylem, na fesťák a pro nováčky, pouze ve zkratce – krev, pot a dřina, sláva vítězům, čest poraženým, pivo a skály pro všechny, ostrý lokty a  fanynky si každý musí vydobýt sám (na hrotu, po křídlech nebo ze zálohy, zkrátka podle stylu). A jelikož se jedná o fotbalový turnaj pískovcových horolezců, o hojnost stylů není nouze. Někde vítězí technika nad vytrvalostí, někde drsnost a síla poráží hru hlavou…

My, ti praví Lokálkáři, jsme v prvních ročnících mívali svoji reprezentaci, která zároveň byla i repre celobrněnskou. Prali jsme se se ctí, pili bez rozumu a když nás to či ono srazilo na kolena, vstávali jsme z bahna se šarmem sobě vlastním. Ale časy se změnily a poslední (asi) 3 roky jsme se stáhli do obrany na vlastní polovinu a zabetonovali se tam. Legenda umírá a pověsti zapadají prachem.

Co takhle nastavit drze tvář výzvě, hodit rukavici, nevzít si suspenzor?! Chcete, aby se na vás nezapomnělo, bardi o vás pod převisy pěli eposy a fanynky/fanoušci vám vískali zbytky vlasů u plápolajícího ohně?! Postavíme letos tým?

Napsat komentář