Pod Parou 2016 – 16.-18. září – VYHODNOCENÍ ve Čt U Kotelny

Ahoj všem, teď už téměř do sychravého podzimu,

Akce 11. ročníku Lokálkovského Pod Parou, 16.-18.9.2016 na pískovcových skalkách v Držkové u Zlína se nakonec, i přes nepřízeň počasí, přece jenom uskutečnila a díky Vám všem, kdo jste přijeli.

Kdo nebyl na místě, tak vězte, že celé se to odehrálo jaksi opačně než obvykle, tedy nejprve pátek standard a jedna bečka stažená, pak několikahodinový déšť, následovaný jakousi prior-párty a teprve v neděli lezení, a protože jsem odpoledne spěchal do tanečních, stihnulo se, zakž takž, jen odměnění dětí. A tedy celkové vyhlášení letošních výsledků, předávání medailí, diplomů a cen od sponzorů se bude teprve konat, a sice ve čtvrtek 22.9.2016, v 8 hodin večer, na schýze U Kotelny. Proto přijděte v hojném počtu, ať si ty medaile nemusím kontumačně přidělovat sám ;o)

Letos nám pomohli:
Lukin a Herbamedicus
Koňskými masti na naše olezené svaly a šlachy.
Zobča a Hudy sponzorskými volňásky na brněnskou Hudy stěnu a Mg bags.
Marišákovi a Áji za krásné medaile.
Siko a Drahušce za to, že bylo čím psát, za kačenky a balónky.
No a v neposlední řadě naší Lokálce (a tím i Vám všem) za velký příspěvek na občerstvení, ceny pro děti a vlastní realizaci a zajištění akce.

Příjezd do oblasti: Brno, Kroměříž, Fryšták, Luková, Držková

Příjezd do oblasti: Brno, Kroměříž, Fryšták, Luková, Držková

 

Příjezd z Brna nejlépe přes Kroměříž, Holešov, Fryšták, Lukov, Kašavu do Držkové, zde u hospody doleva po úzké silničce stále dál až na místo parkoviště P1 po levé ruce (doporučuji), které je hned vedle našeho „squat-kempu“ na louce u potoka a u lesa. Další možnost parkování na P2 před odbočkou na lesní cestu vpravo a kdo by si potřeboval vyvézt celou domácnost nahoru ke skalám, může risknout i P3 na křížení cest v lese, ale doporučuji pak auto vrátit zpět na P2. No a nóbl společnost si může individuálně domluvit nocleh v Kempu Patriot přímo v Držkové ;o)

Detail oblasti: parking, kemp, sektory

Detail oblasti: parking, kemp, sektory

Z „kempu“ k prvním skalám je to sice do kopce, ale pohodovou chůzí cca 10 minut a zvládnou to jistě i malé děti. Pod sektor A lze z P2 i kočárkem, do dalších sektorů pak už bohužel jen s kočárkem na hrbu. Tekuté občerstvení bude přes den v sektoru A a večer pak na after párty v „kempu“.

Letos to mám celkem bez práce, bo se PP bude konat na lokalitě loňských Moravských Kejklí od „Nadzemníků„, pořádané Čajem, a s využitím průvodce ze stránek LK Javaanes, za což všem zmíněným i ostatním, kteří se na tom všem podíleli opravdu velmi děkuji!!!

Jako vždy Vás čeká spousta volného boulderového lezení a válení na matracích, ještě víc společenského vyžití, točeného Otakara z Poličky a nějaký ten buřt u večerního ohně. Kdo dosud nebyl, nemá se čeho bát, obtížnost si najde každý. Kdo má ambice a chce stát na bedně, ten aby začal pilně trénovat. Já už tam jezdím víc na to pivo (bohužel) a podívat se na pěkný holky (bohudík ;o) … ale zkusím taky ještě něco vysápat.

Průvodce bude originální, dělaný skutečnými lezci, takže snad i poměrně objektivní, takže se těším dvojnásob. Kdo můžete, stáhněte a vytiskněte si jej prosím z odkazu sami, nejlépe na barevné tiskárně, bo cesty jsou vyznačeny barevně. Na místě bude jen pár kousků černobílých, bo šetříme ;o) Lézt se tam dá i s lanem, tak kdo nebude mít dost, matroš s sebou…

Odpovědnost a ohleduplnost:
Jako obvykle vezměte prosím na vědomí, že pokud se akce zúčastňujete, pak na vlastní riziko a nesete si tedy odpovědnost za činy a skutky své, či svých dětí. Díky za pochopení!

POZOR – v červnu se bohužel na těchto skalách smrtelně zranil horolezecký instruktor Václav Tichavský, v nejhezčím sektoru má památník, tak prosím dbejte, aby bylo k jeho památce přistupováno s patřičnou úctou. Díky za pochopení dvojnásob!

Hlaste se tady nebo v kalendáři nebo přímo u mě … toť zatím vše, časem přidám podrobnosti …

Mějte se, Pikáč

+420 731 166 427, skoumalp (at) seznam.cz

Napsat komentář