Skialp Rally 2.0-23

Vytrvalostně-orientační závod dvojic

Vážení sportovci a nadšenci zimních hor!

Přináším pokus o oživení lokálkovské tradice přátelského setkání a lyžařského klání v prostředí zasněžených hor v mírně bojovém duchu orientačního závodu. Pravda, špatné sněhové podmínky v oblasti Hrubého Jeseníku v posledních letech byly příčinou, že poslední ročník této taškařice pod vedením Špeka proběhl v roce 2015, ročník 2016 byl organizován, avšak zrušen. Sníh v horách ubývá, přesto jsem pojal nemalou touhu tuto tradici obnovit, a to i proto, že v Lokálce se v poslední době vyrojilo mnoho nadějných skialpinistů. Nezbývá než doufat, že nám počasí a podmínky v horách budou letos přát, aby účast i veselí bylo zase hojné.

Karlos

!!!Z DŮVODU SLABÉ ÚČASTI JE AKCE ZRUŠENA!!!

Termín: 11. března 2023

Místo konání

Západní Hochschwab, Štýrsko, Rakousko

Parkování a příchod k chatě

Variant 1: Bodenbauer (47.5799181N, 15.1137089E) není placený, avšak na chatu vás dělí cca 720 výškových metrů a 7 kilometrů.

Variant 2: Jassing (47.5584703N, 15.0316086E) je zpoplatněný, na chatu vede strmější, ale kratší trasa 670 výškových metrů. POZOR! V neděli dopoledne bude tato trasa uzavřena z důvodu závodů Sonnschienlauf!

Ubytování

Na chatě Sonnschienhütte jsou v zimním období dvě varianty ubytování: matratzenlager celkem 13 míst, mehrbettzimmer celkem 15 míst. Platit bude každý za sebe přímo na chatě, karty prý berou, ale hotovost je jistota. Polopenze zahrnuje vydatnou snídani a večeři o třech chodech. K dispozici jsou zásuvky pro dobíjení, a dokonce i wifi. Mobilní signál není prý dobrý ani v chatě ani nad chatou.

Registrace, startovné a storno

Prosím všechny účastníky (závodní i nezávodní), aby se co nejdříve a pokud možno závazně zaregistrovali do TABULKY, podle které 3. února vytvořím hromadnou rezervaci ubytování. Kdo se bude chtít přihlásit po tomto termínu, řeší si ubytování individuálně.

Registraci závodníka je nutné stvrdit zaplacením startovného! Startovné činí 200Kč. Více informací v tabulce

Pokud registrovaný závodník po 3. únoru zruší svoji účast, bude mu vráceno 50 % startovného. Pokud závodník nahlásí svoji neúčast po 24. únoru, storno poplatek činí 100 %. Pokud akce bude zrušená pořadatelem z jakéhokoli důvodu, registrovaným bude startovné vráceno v plné výši.

Pravidla závodu

Závodníkům budou v 8:00 v den závodu odhaleny GPS souřadnice kontrolních bodů ve formě digitálního seznamu souřadnic WGS84 a odkazu do mapové aplikace Mapy.cz. K dispozici bude i papírová verze. Kontrolní body jsou očíslované, avšak na pořadí průchodu nezáleží. Kontrolní bod bude sestaven z fáborku výrazné barvy a kartičky s kódem, který si závodník zapíše do formuláře společně s časem dosažení bodu. Kontrolní bod může být viditelný i jen z omezeného úhlu či vzdálenosti. Zapsané pořadí bodů musí souhlasit s pořadím reálného průchodu. Počet bodů za každý průchod je počítán jako tisícina násobku převýšení a vzdálenosti mezi po sobě následujícími kontrolními body. Je dovoleno propojit jakékoli dva kontrolní body, avšak není dovoleno procházet (zapsat) dvakrát stejným bodem. Pokud více dvojic dosáhne totožného bodového hodnocení, rozhodne čas odevzdání formuláře. Několik vybraných kontrolních bodů bude mít bonusovou bodovou hodnotu, a to z důvodu ztíženého nalezení nebo přístupu. Závod bude řádně ukončen v 17:30. Do 18:00 je možno formulář ještě odevzdat, avšak s penalizací 1 % celkových bodů za každou minutu zpoždění. Formuláře odevzdané po 18:00 hodině nebudou kvalifikovány.

Povinná výbava každého závodníka je kompletní lavinový set, mobilní telefon a čelovka. Do dvojice pak žďárák a lékárnička. Doporučuji všem, aby měli platné cestovní pojištění, ideálně OeAV. Dále doporučuji pro orientaci v terénu aplikaci Mapy.cz se staženými mapami dané oblasti, nebo jinou mapovou aplikaci s offline mapami.

Závodníci v průběhu závodu nebudou sledováni geopozičním lokátorem (GPS) ani nebude vyžadováno předložení záznamu trasy po skončení závodu. Závod proběhne v duchu čestnosti a fair play. Závodní dvojice svojí registrací souhlasí se stanovenými pravidly a ručí za pravdivost odevzdaného seznamu kontrolních bodů.

Sobotní harmonogram

7:00 Snídaně

8:00 Publikování seznamu kontrolních bodů a individuální start

17:30 Ukončení závodu

18:30 Večeře

19:30 Vyhlášení výsledků

Napsat komentář