Pod Parou 2023

Tentokrát v lokalitě Sklapsko.

PP2023 přehledka

Přístup je do kopce. Nejprve mýtinou, potom lesem po vratkých kamenech. Je to lepší než v Tatrách, ale byli jsme upozorněni abychom dali vědět rodičům menších dětí – není to lehký terén. Kočárek určitě ne. Hlavní koncentrace bouldrů je v mírně svažitém terénu, v lese (dopady ale většinou mají rovné). Zde také docela dobrá plošina na posedávání a piknik i s dětmi. Vracet se průběžně k parkálu se vám nebude chtít, tedy pokud možno na dobu lezení vše s sebou – mladí, nadějní a silnější jistě rádi pomohou ;) Pokud bude někdo ochoten vynést na zádech na krosně 30l bečku, pak bude i pivo u skal, jinak si vemte PETky na „nouzovou“ zásobu.

Vyslyšeli jsme prosby mimooddílových ;) a tentokrát pro ně bude „účastnický poplatek“ 100 Kč za dospělého.

Sraz bude v sobotu 9. září v 9.30 na cestě (https://mapy.cz/s/lutejarozu) . Zde se nechají auta a po úvodním slovu se vyrazí k bouldrům. Cestou necháme pár fáborků pro snažší orientaci.

BC („base camp“ / tábořiště) bude na točně zpevněné cesty. Auta prosím po vyložení svézt opět dolů (cca 10 minut pěšky zpět) nebo, pokud je nezbytné, nechat na kraji příjezdové cesty – aby bylo na točně dost místa pro nás a naše stany.

Všeobecné info:

  • Pod Parou je setkání Lokálky a přátel pod širým nebem, u planoucího táboráku, s přípitkem pěnivým a občerstvením mastným … s bonusem v podobě boulderového zápolení na místních balvanech. Průvodce využívá https://pruvodce.javaanes.cz/oblast/detail/sklapsko a rozšiřuje ho o lehčí bouldry. Děkujeme. Odkaz ke stažení průdce pro naši akci: https://drive.google.com/file/d/1QbzVz0F2RyfeH6yN6lBymPfVxrlV1mpn/view?usp=sharing (prosím uložte či vytiskněte si)
  • na místě není pitná voda (pitné bude pivo a v omezenější míře limo). Vemte si nejen vlastní půliltry (či jaký objem preferujete), ale hlavně PETku – bouldry budou vzdáleny od BC, tak aby jste nebyli dehydrovaní :)
  • vemte si prosím kartáče (i ocelové) a kartáčky. A „čím víc bouldrmatek, tím líp“ :)
  • s Pikáčem se budeme snažit dorazit v pátek kolem 18.00. Večer bude příprava na sobotu. V sobotu bouldry (závody od cca 9.30 do 17.00), následované vyhlášením výsledků. Potom večírek. V neděli každý podle vlastních možností vstávání. Nabízí se lezení na vysoké Vysoké skále u Štěpánova.
  • naše Lokálka ponese největší část nákladů, tak se na sebe všichni navzájem pěkně usmívejte a poděkujte si :)

Odpovědnost (nezbytná formulka):

  • víme, že je to asi samozřejmé, ale vezměte prosím na vědomí, že pokud se akce zúčastňujete, pak na vlastní riziko a nesete si tedy odpovědnost za činy a skutky své, či svých dětí. Díky za pochopení.

Těšíme se na vás!
Pikáč a Arny

Napsat komentář