Drytooling Cup 2008

Rok se rokem sešel a nám nezbylo nic než opět vyrazit na atmosférou a společensky jedinečné závody v Bratislavském Auparku.
Letošní zastoupení našeho oddílu bylo početně poměrně slabší, za to po stránce výsledků a obsazení kategorií bohatší než v minulých ročnících.
Novinkou bylo, že jsme měli zastoupení v kategorii ženské. Hned první účast na drytoolingových závodech proměnila Marťa v první místo v závodě na rychlost a druhé místo v závodě na obtížnost.

Lukin v kvalifikaci M1

Zoban, kvalifikace M2

Marťa, kvalifikace Ž2

Co se týče chlapské kategorie tak jako tradičně jsem lezl já a letos po druhé už Lukin. Bohužel pracovní vytížení nakonec na poslední chvíli nedovolilo jet Tomíkovi Lencovi. V chlapských kategoriích to nakonec bylo jedno čtvrté a třetí místo na rychlost, druhé a páté na obtížnost.

Marťa Balová v cestě na rychlost

Marťa ve finále žen

Lukin finále muži

Co se týče kvalifikačních cest tak ty se letos obzvláště vyvedly a rozhodně doporučuju pro příští ročníky účast v závodě i jen tak na vyzkoušení, protože si zalezl opravdu každý.

stěna před zahájením rychlosti a finále

Zoban finále

Stupně vítězů rychlost ženy

Novinkou letošního ročníku byla rychlost, jednoznačně dynamikou nejlepší prvek celých závodů. Určitě se do příštích ročníků podaří vymyslet nějaké nové prvky a vzhledem k obtížnosti cesty se zase není třeba čehokoliv bát.
Finále bylo jako tradičně na nasvícené stěně ve večerní a zejména díky komentujícímu Majo Grajciarovi jedinečné atmosféře.

stupně vítězů rychlost muži

stupně vítězů obtížnost

že by to byl netopýr

Cesta chlapů začínala skokem ala Vertical Limit a pak už jen vytrvalostní lezení a lezení a lezení. Dle svých slov zcela na prd lezl Lukin, nicméně i toto „naprd“ lezení nakonec bohatě stačilo na druhé místo, kdy skončil zhruba dva kroky od topu. Mě došlo o něco dřív a asi se budu muset smířit po sérii čtvrtých míst s místem pátým, no nejsem nejmladší, že.
Následovalo vyhlášení, rozdání bohatých cen od spozorů a bohužel vzhledem k plánovanému nedělnímu programu jsme vynechali afterparty v cafe stena. No budeme se příští rok muset víc snažit.

Výsledky obtížnost

chlapi baby
1. Juro Švingál 1.Martina Balová
2. Lukáš Pálka 2. Martina Kratochvílová
3. Jožo Leško 3. Mirka Šestáková
4. Stanislav Hovanec
5. Radek Lienerth

Výsledky Rychlost

chlapi baby
1. Jožo Leško 1. Martina Kratochvílová
2. Majo Grajciar 2. Mirka Šestáková
3. Radek Lienerth 3. Martina Balová
4. Lukáš Pálka

zoban

Napsat komentář