Dušičkový víkend v Ospu

Tak nevím, ale asi už nebudu před podzimními výjezdy vyhlašovat, že se těším na vyhřáté dvouprstové dírky v souvislosti s lezením. Vždy, když tento výrok zazní v rámci přípravy, něco nevyjde. Například 100 km/h bora v Paklenici nebo jako teď čtyři dny mlhavého a zavlhlého počasí.
Nicméně podmínka na lezení byla velmi dobrá, neboť někteří jedinci dokázali dát třetím pokusem nejtěžší cestu oblasti a úspěšně pokusovat v dlouho nelezených pomnících, a tak jsme taky museli zkoušet, co to šlo.
Někteří zkoušeli, jak to šlo pod ruku (Lájoš), někteří léčili bolavá záda (Hanes), někteří co šlo nebo bylo nataženo (Marťa) a někteří řešili tunel (Zoban).
Myslím, že zájezd lze shrnout jako úspěšný, neboť pod ruku toho padlo dost včetně Mičkeny 6c+ nebo Pečenice 6b+, záda se spravila tak dokonale, že držela i v 7a a dvě vícedélkové 7a dardy ve Veliké stěně nejsou taky k zahození. Jen škoda té totálně mokré a zvlhlé spáry v Internacionale, takže na RP budeme muset ještě jednou.
No a co tunel? Ten jménem Gospodar Prstanov 7c+ se na xyz-tý pokus zadařilo prorazit a spatřit světlo při cvaknutí topové karabiny.
Popisovat varianty přístupu do oblasti asi nemá význam, neboť to všichni znají. Snad jen, že Slovinci mají týdenní dálniční známky za 15 EUR a vyšel nový průvodce na sportovní skalky ve Slovinsku. Ubytování v kempu je stejně drahé jako penziony a hostely v okolí, takže i my jsme pro tentokrát zvolili tuto kategorii. Do hostelu Xaxid je to sice 10 minut jízdy, ale zase si užijete krásy středomořské krajiny a pohodu malé dědiny Zazid.
Co se týče relaxu, tak nejblíž je aquapark v Kopru, ale ten v Portoroži má lepší výřivky, a když přijdete v šest večer, máte do osmi vstup jen za 6,5 EUR.
Takže příště snad i s trochou sluníčka. Ale i s tím deštěm to nebylo špatné.

Zoban
foto: kdo měl v ruce foťák a nepraskla mu přitom čočka

Pondělní ponurá atmosféra v Mišej Peči

Lájoš v Tretjom Tisocletje 6b

Hanes v Tretjom Tisocletje 6b

Adam Ondra se rozlézá v Godle 7b+

Zoban v Pečenici 6b+

Marťa nohandrestuje v Pečenici 6b+

Lájoš v Pečenici 6b+

Zkoušeli jsme zájezd zlevnit výprodejem některých členů výpravy, ale ani zařazení do akce a 100g navíc nepomohli, tak jsme je zase dovezli zpět

Marťa v druhé délce Internacionala 4b

Marťa v druhé délce Internacionala 4b

Marťa ve výlezu z klíčové, totálně zavlhlé a zamaštěné třetí délky cesty Internacionala 7a

Přibližný zákres některých cest ve Velike stene

Nástup do cesty Steber Spominov 7a, Velika stena

Marťa v Steber Spominov, 3 + 4 délka 6c+ a 6b+

Napsat komentář