Rallye Jeseníky 2013

POZOR!!! Vyměnil jsem mapu soboty. Jsou v ní označené sjezdy za které můžete získávat body. Samotné bodové ohodnocení dostanete až 15 minut před startem etapy. Mapu si nemusíte tisknout. Dostanete ji s ostatním materiálem v tištěné podobě.

Je to neuvěřitelné, ale letos nás čeká už 5. ročník trošku rychlejší procházky po našich Hausberge. Jeseníky mě ještě nikdy nezklamaly silou zážitků a vo tom to je :-))). Vzhledem k výročí jsem se rozhodl udělat několik zásadních změn a nechat vás prozkoumat zase jiný kouteček tohoto pohoří. V sobotní etapě dochází k zásadní změně a to lokality. Celá sobota se bude odbývat od Červenohorského sedla na západ. Nedělní časovka pak zůstane skoro shodná s loňským ročníkem, ale bude jiná svým pojetím. Ale teď po pořádku. Vzhledem k tomu, že se mohou na startu objevit „nováčci“, vezmu propozice pěkně po pořádku.

Propozice:

Název: Rallye Jeseníky 2013

Termín: 1.3. – 3.3.2013

Místo startu: Kouty nad Desnou – tur. ubytovna Annín / zde mám zajištěné ubytování pro všechny účastníky. Cena 150,- /os./noc. Jsou zde sprchy a kuchyňka. Večer bude ke koupi pivo. Jídlo buď v nedalekých hospodách, nebo vlastní.

Startovné: 100,- Kč/ družstvo

Závod: Jedná se o skialpinistický závod dvojčlenných družstev. Závod je vypsán pro kategorie: Ženy, Muži, Mix, bez rozdílu věku. Závod má dvě etapy, pro celkové vyhodnocení je povinná účast v obou etapách.

1. etapa je pojata jako orientační závod. Do 20.2.2013 bude zveřejněna mapa s očíslovanými kontrolami. Kontroly jsou označeny cedulkou s kódem, případně pro zvýraznění kouskem červenobílé vyznačovací pásky (mlíka). Kontroly se zapisují opsáním kódu do výkazu v navštíveném pořadí. Před startem etapy obdrží každé družstvo seznam kontrol s popisem jejich umístění a bodové ohodnocení. Dále dostane družstvo seznam bodovaných sjezdů ( spojení dvou nebo více kontrol v předepsaném pořadí). Cílem družstva je nasbírat co možná největší počet bodů. Kontroly se mohou zapisovat v libovolném pořadí a není stanoven žádný minimální počet. Body za každou kontrolu se zapisují jen jednou, ale může nastat případ dvou, nebo více bodovaných sjezdů z několika vrcholů do jednoho bodu, případně z jednoho vrcholu do všech světových stran. Etapa má časový limit. Za překročení tohoto času dostává družstvo penalizaci, která se odečítá od získaných bodů. Jako cílový čas se počítá čas posledního člena družstva. Při stejném počtu nasbíráných bodů u více družstev, bude stanoveno jejich pořadí podle dosaženého času v cíli. Celou etapu absolvují členové družstva spolu. Rozdělení družstva bude trestáno penalizací, až vyloučením. Jde o vaši bezpečnost.

2. etapa je časovka do vrchu s následným sjezdem do cíle (dle sněhových podmínek). První závodník v cíli má „0“ bodů, dalším se časová ztráta penalizuje odečtem příslušného počtu bodů od bodového zisku z 1. etapy. Start je hromadný. Pro časovku bude našlápnutá stopa. Trať bude vyznačena označovací páskou (ne oboustranně :-))) ). V případě dostatku sněhu bude po otočce na koruně hráze následovat sjezd zpět do prostoru staru, kde bude i cíl. Cesta nahoru musí protnout kontrolní bod Tupý vrch a korunu hráze horní nádrže PVE DS dotek kamenné boudičky nad schodama. Pokud si někdo touží jít vlastní cestou při dodržení těchto dvou bodů  může. Pokud bude sněhu omezeně poběží se pouze nahoru. Trasa sjezdu bude vyznačená, ale není povinná. Neznalým doporučuji dodržet naznačený směr, jinak skončíte v hustnících. :-)).

Parametry časovky: nahoru 4.802 km, nastoupáno 755 m. Dolů 2.603 km (bez oblouků :-)) ), vyklesáno  745 m.

{gallery}phocagallery/spekovo,resize_images=0{/gallery}

Pro stažení mapy klikněte do obrázku pravým tl. a dejte uložit odkaz jako.

Pro celý závod doporučuji nastudovat satelitní mapy a poznačit si hlavně pro sobotní etapu viditelné průseky.

 

Časový rozpis:

Pátek 1.3.2013

20:00 hod. – výklad trati a pravidel, předání map, výkazů

Sobota 2.3.2013

7:45 hod – rozdání bodových ohodnocení jednotlivých kontrol a obodování sjezdů

8:00 hod. – START

18:00 hod. – CÍL . Limit není nutné vyčerpat.

Neděle 3.3.2013

9:15 hod. – sraz v místě startu

9:30 hod. – START – start bude hromadný

 

Od 15:00 hod. dále mám zajištěný sál v nám dobře známém penzionu Trámky. Predpokládám že v 16:30 – 17:00 uděláme vyhlášení a pak samostatný odjezd.

 

 

Povinná výbava:

Každé dvojčlenné družstvo po celou dobu závodu musí mít s sebou:

  • lavinový vyhledávač – 2 ks
  • lavinová sonda – 2 ks
  • lopata – 2 ks
  • mobilní telefon – 2 ks
  • lékárnička – 1 ks
  • bivakovací vak – 1 ks
  • buzola – 1 ks
  • čelovka – 2 ks
  • tužka (nezamrzající) dle uvážení
  • mapa – každý obdrží mapu s vyznačenými kontrolami, ale doporučuji i vlastní
  • vhodné oblečení
  • skialpinistické lyže, pásy, hole
  • přilba – lyžařská, nebo cyklistická – povinná pouze pro časovku, jinak doporučená.

Povinnou výbavu berte vážně. Je to pro bezpečnost Vás všech!!!

Použití GPS přístrojů je zakázáno!!!

Ostatní věci dle vlastního uvážení.

 

Prosím všechny zájemce, aby se hlásili co nejdřív. Počet startujících je omezen. Hlásit se můžete mailem (vidlak@pavoucek.cz), nebo registrací u akce v kalendáři.

Všichni startující absolvují závod na vlastní nebezpečí!

Já ( tedy Špek) si jako každoročně vyhrazuji právo na jakékoliv změny v pravidlech pro zajištění co největší bezpečnosti.

 

 

 

Napsat komentář