Lepší pozdě, nežli nikdy, 7-, Čierny štít

Na konci června jsme se trochu bavili okolo Brnčálky. Dost dlouho jsem pozoroval předstěnu Čierneho štítu a říkal si, že by tam od spodu mohla jít cesta. Tak jsme ji nakonec letos udělali.

2014cer1 2014cer3 2014cer52014cer4lpnn-topo
Spodních šest délek vede vodou vymytou, pevnou skálou a mimo míst, která jsou naprosto jasná pro založení je cesta zajištěna nýty. Poslední délka a půl je částečně společná se starší cestou od Coubalů – Sluneční hodiny na Sluneční věž. Skála je poměrně rozbitá a zarostlá, nicméně jsme to dotáhli na vrchol věže, ale jištění je krom tří nýtů na začátku předposlední délky a nýtu na štandu výhradně vlastní. Celou cestou je možné slanit. První slanění z předvrcholu je ze smyčky na hrotu, pak jedno slanění z P12 nýtu a dále už vždy dva nýty s mailonkami. Na tvorbě cesty se podíleli členové HO Lokomotiva Brno a za materiální podporu děkujeme HUDY a Tomáši Petríkovi z Brnčalky. Užijte si to.

Cesta se jmenuje „Lepší pozdě, nežli nikdy“, jedno místo 7-, jinak převážně lezení kolem pět/ šest. Nástup od chaty 10 – 15 min.

PDF verze topa cesty pro tisk: [link]


Článek původně zveřejněn 21.07.2014 na james.sk [link].

Napsat komentář