Výlev

Ahoj kamarádi,

před časem jsem kývl na návrh pracovat ve VV oddílu. Dnes po pár měsících z toho mám velmi smíšené pocity. Ne proto, že bych byl zavalen prací pro oddíl, jak by to asi bylo v pořádku, ale z rozčarování z jednání Bóži Vlčka. Možná pro mě bylo lepší zustat žít v nevědomosti a myslet si, že je vše celkem v pořádku, lézt si, jednou za rok jít zvednout ruku na valnou hromadu, sníst chlebíček a jít domů.

Na návrh jsem kývl proto, že si myslím, že takový stav ale k ničemu nepotřebuji. Na hory jezdím svým autem, se svými syny a jejich a mými kamarády a od členství v klubu si slibuju něco jiného. Chci si tam zajít sednout mezi kamarády, kteří jsou naladěni stejně jako já, domluvit se na společné akce, pomoci vybudovat klubové zázemí, které umožní dalším lidem podobně naladěným, se relativně bezpečně otrkat a získat alespoň základní povědomí, které jim umožní sdílet s námi krásu hor a přírody.

Krátká doba ve funkci ve VV mě zatím přináší bezesné noci. Velice mě mrzí, že bývalý? předseda neunesl nezvolení do funkce pro další volební období. Otazník za slovem bývalý není omylem. Možná máme předsedy dva. Jenom teď nevím, který je ten stínový :-). Schůzka VV, dne 16.6.2008 na kterou byl Bóža pozván, aby konečně předal novému VV účetnictví a zůstatky financi oddílu mě naplnila rozporuplnými pocity.

Valná hromada odhlasovala mimo jiné i skladbu nového VV. Bóža Vlček na našich schůzkach svým chováním (a nakonec i argumentací) dává jasně najevo, že odmítá brát některá fakta změny stavu v potaz a v podstatě neumožńuje novému VV navázat na předešlý stav a zachovat tak kontinuitu v hospodaření HO Lokomotiva Brno.

Na zmíněnou schůzku opět nepřinesl žádnou agendu oddilu. Vzal si slovo ( asi zvyk z pracovních „porad“) a hned pěkně zostra napadl Zobču. Při jakémkoliv pokusu o změnu tématu směrem k tomu, za jakým jsme se sešli, ponechal bez povšimnutí. Opravdu jsem asi z vojny už dlouho doma a nejsem na to úplně zvyklý. Po vysypání invektiv nám sdělil, že peníze, které jsou na účtu ( mimo jiné na jeho jméno :-) ) tam ponechá a na konci roku nám sdělí, jak s nimi naložil. Ještě jsme si poslechli krátký proslov na téma“ JÁ, JÁ, JÁ“, potom krátkou vsuvku na téma “ Těmahle mýma rukama“. Po pohledu na hodinky nám sdělil, že právě proběhl čas, který měl pro nás vyčleněn, zvedl se a odešel.

Vzhledem k tomu, že schůzka se odehrála v hospodě, se obsluha asi dobře bavila pohledem na naše dlouho otevřené huby :-))).

Vždycky jsem si myslel, že pravda o nemožnosti komunikace mezi Radkem a Bóžou je někde mezi, ale postupem času mě sám Boža přesvědčil, že diskuze s ním není možná. Radek rozhodně, ostatně jako nikdo z nás, není bez chyb, ale rozhodně komunikační blok není z jeho strany.

Na Valné hromadě oddílu jsem na konci děkoval Bóžovi za všechny roky, které předsedoval a rozhodně jsem to myslel upřímně :-)))). Nyni, necelý půlrok po, nemám sílu s Bóžou komunikovat. Teď mě není jasné, jak tuto situaci řešit dál. Je několik variant. Ty právní jsou naprosto jasné, jednoduché a racionální, nejsou však moc kamarádské a vzhledem ke stavu agendy oddílu za minulá léta ani použitelné. Ty kamarádské jsou zase bez vůle obou stran nemožné. Jedním z úkolů VV je naplňovat stanovy a spravovat svěřený majetek, který patří všem členům sdružení a to není zatím v plné míře možné.

Vzhledem k tomu, že jsem byl již několikrát svědkem toho, že pri jednání ve větším kolektivu nakonec vše vypadá jakž takž schůdně a ve skutečnosti to Bóža vzápětí postaví na hlavu, nevěřím, že je ještě nějaká možnost, jak by současný VV tuto záležitost dokončil.

Je ještě jedna varianta. Začít s čistým stolem, udělat opravdu tlustou čáru za minulostí. Pak bude ale jakékoliv Bóžovo sdělení ohledně věci Lokálky na konci roku, nebo kdykoliv jindy, kdy si na to Bóža najde mezi házením granátem, tělocvikem, lázněmi a dovolenou čas, zbytečné. Takové rozhodnuti je ale natolik závažné, že jej nemůže udělat sám VV. Tak co s tím?

P.S. Prvně jsem si říkal, že si nechám poskládat myšlenky a opadnout emoce než něco napíšu. Nakonec jsem nevydržel a své pocity sepsal pěkně zatepla. Takže promiňte případnou nesourodost tohoto výlevu. Jen to vyjadřuje můj stav. Věcný zápis z jednáni sem dá pravděpodobně Zoban. Bóža zde v diskuzi ze mě udělá pravděpodobně vola tím, že všechno zapře, jako už mě to udělal jednou v krátké době mojí funkce. S tím počítám a už mě to nepřekvapí. Přistí komunikaci s Bóžou si budu po upozornění nahrávat a budu ji dokladovat jako přilohu. Tentokrát jsem byl Bóžovým přístupem natolik zaskočen, že jsem se z toho trošku vzpamatoval až v úterý.

Vzkaz pro mladé, kteří na to koukají jako zjara :-). Není všechno jenom špatně. Nenechte se odradit „blbou náladou“ :-)))). Na horách a skalách je nádherně a je tam mnoho dobrých kamarádů. Takže na horách, skalách a schůzích

Ahoj

Luboš Špek Vidlák

Napsat komentář