Jak pracovat s kalendářem

Je tu první díl seriálu jak na nový web :-), ve kterém vám prozradím jak pracovat a kalendářem, abyste se mohli přihlašovat na oddílové akce a zadávat své vlastní do kalendáře.

Zadání nové akce

  1. Novou akci mohou zadávat jen přihlášení uživatelé. Musíte se tedy nejdříve přihlásit a potém přes položku menu „Kalendář“ jít na volbu „Vytvořit událost“.
  2. Zde zadáte název akce, místo akce (pokud ještě neexistuje místo v seznamu míst, tak jej nejdříve vytvoříte).
  3. Dále vyberete kategorii (například Horoškola, nebo Oddíl v případě hromadné oddílové akce).
  4. Dalším krokem je zadání Počatečního datumu a Koncového datumu (zobrazováno jako Koncový čas, je to zatím chyba překladu).
  5. A následně zadáte Čas zahájení a čas ukončení.
  6. Potom můžete povolit přihlašování a odhlašování z akce. Toto je velmi důležité, protože tím že budeme umožňovat přihlašování na kace, ušetříme čas jejich organizátorům s evidencí…
  7. Na konci zadávání akce máte možnost přidat ještě jakýkoliv text. V tomto velikém poli podobném editaci článků, by měly být zadány detaily a propozice dané akce.
  8. No a úplně nakonec stisknete uložit. Tímto krokem zapíšete akci do kalendáře.

 Přihlašování na akce zadané v kalendáři

Na akce zadané v kalendáři se můžete přihlašovat/odhlašovat pokud je to u akcí povolené. Na akce se dostanete vpravo přímo v kalendáři nebo v seznamu nejbližších akcí.

Po rozkliknutí příslušné akce uvidíte její detail a propozice. /plně dole je potom zaškrtávací pole „Chci se zůčastnit této akce“. Toto pole zatrhnete a následně stisknete tlačítko pod ním. Také je vidět kdo už je na akci přihlášen…

Napsat komentář