Pod Parou 2020 – už za týden! / zvadlo od Pikáče

Milí lezouni po všem, co se dá, ač to tak moc nevypadá, už za týden, 5.9.2020, vypukne už 15. (myslím ;) ročník Lokálkovská boulderingová akce Pod Parou, a sice opět na na našich oblíbených chřibských pískovcových oblinách.

Kdy:

Pivo se bude roztáčet už od Pá 4.9.2020 cca od 18:00, ale přijeďte klidně i dříve a můžete začít i lézt. Vlastní „závod“ pak v So 5.9.2020 od 9:30 do 16:30, následovaný afterpárty s dotočnu a odjezd v Ne 6.9.2020, jak komu bude libo.

Kde:

Sraz bude oficiálně v So 5.9.2011 od 8:45 do 9:15 na lesním parkovišti (GPS souřadnice 49.1844428N, 17.4092564E) https://mapy.cz/s/hogogunepa … opět naše oblíbené Chřiby, ale tentokrát jinde – když minete ranč Kostelany, na první „T“ křižovatce zahnete doprava, pak minete ještě „Rozsypalovu lesní osadu“ v prudké zatáčce po pravé ruce a už jenom pár set metrů dál po silnici a zaparkujete po pravé straně. Nemůžete minout, parkovištěm prochází modrá turistická značka. Snažte se prosím přijet včas.

Už se zde jednou Pod Parou konalo v roce 2011, tedy ho asi málokdo z Vás pamatujete ;)

Kdo nestihne sraz, najde nás dle obrázků asi o 900 metrů východně přes silnici na žluté turistické značce (GPS souřadnice: 49.1843239N, 17.4185669E) … říká se tomu místu „Seníky nad Studánkou“https://mapy.cz/s/jakebotura

Co:

Setkání Lokálky a přátel pod širým nebem, u planoucího táboráku, s přípitkem pěnivým a občerstvením mastným … s bonusem v podobě boulderového zápolení na místních přírodních pískovcových skalkách, s oficiálním průvodcem a možností si zalézt i s lanem na místí luxusní skále Miláčka. Sice jde o „závod“, ale jen jako zástěrka pro pustou pijatiku, zábavu, pokec a pokoukání ;) Odměny pro nejlepší samozřejmě nebudou chybět a malou upomínku si odnese každý.

Děti a jiná oblíbená zvěř vítána a počítáno je s nimi i na lezení a jistě zasloužené odměny.

Slíbit mohu jako obvykle: gymnastiku a jinou ekvilibristiku na místních zkamenělých strážcích času, mech všude po těle, ladné odskoky do napřažených paží přátel (budou-li zrovna dávat pozor), měkké doskoky na podložené matrace (trefíte-li je), šum pěnivého mohu v hrdle (když se nám tam podaří vyvalit sudy), patro zamaštěné vroucím buřtem (chytne-li čerstvým deštěm zlité dřevo), ocenění viděných i neviděných výkonů všech účastníků (dá-li Lokálka), družné rozprávění s kamarády (v dýmu doutnající mokré větve), hudbu (když se muzikanti moc neopijí), zpěv (no, zpěv, však to znáte) … no prostě samá ta obvyklá pozitiva a sociální jistoty … každopádně ale k tomu naše plné nasazení a snahu, aby to zase klaplo ;o)

S sebou:

Spacáky, karimatky, stany a teplé spodní prádlo s sebou. Letos si prosím vezměte pro jistotu i roušku – kdo ví, jak to za týden bude. V sobotu večer dostane každý buřta s příslušenstvím … no, a pivo (Poličský Otakar 11°) poteče z bečky po celou dobu neomezeně (doufám ;o) + nealko nějaké bude také a studánka je cca 200 m odtud. Pokud nechcete pít z plastových kelímků, přivezte si krygliky. Kdo máte, vezměte prosím bouldermatku… Jo a nezapomeňte dobrou náladu :o) A jak jsem psal, vezměte si klidně i lana a vercajk (ten na lezení taky ;) , bo ta skála vypadá opravdu fajnově.

Kdo to podpoří:

Naše Lokálka (SK Horolezecký oddíl Lokomotiva Brno) ponese největší část nákladů, tak se na sebe všichni navzájem pěkně usmívejte a poděkujte si ;o)

Druhou část cen věnuje Hudy v podobě volňásků na brněnskou lezeckou Hudy stěnu a díky tedy jemu i Zobčovi za dojednání.

Pár užitečností dodalo i Siko kupelny … a kuchyně a kačenky mají taky super ;o)

Poděkování:

Díky Árnýmu, neb na tom má letos majoritní podíl; Lokálce a Zobčovi za nepřetržitou podporu… jo, a předsedovi taky, to se musí ;)

Odpovědnost:

Vím, že je to asi samozřejmé, ale vezměte prosím na vědomí, že pokud se akce zúčastňujete, pak na vlastní riziko a nesete si tedy odpovědnost za činy a skutky své, či svých dětí. Díky za pochopení!

Tož se zatím mějte a držte prosím palce na počasí …

Árný, tel: 734 493 628

Pikáč, tel: 731 166 427

Napsat komentář