Obrova noha na Drahanské vysočině

Jedna z mála lezeckých oblastí v okolí Prostějova Obrova Noha, se nachází u obce Otaslavice asi 20 minut chůze proti proudu místního potoka. Několik skalních útvarů je ponořeno v levém svahu. Lezecky jsou využívány zejména dva z nich, každý o výšce cca 15 m. Najdeme zde přes 30 cest obtížnosti 2-6 (Štepán B. tvrdí, že někde i více).

Cesty jsou ve spodní části označeny klasifikací, odjiŠtěny kruhy a skobami různé kvality (do některých raději nepadat). Nové cesty označeny nejsou, ale jištění je kvalitní (padat vesele můžete, Štěpán testoval). Skály jsou ukryty v lese a proto je na lezení vhodné zejména léto, kdy jsou ostatní skalní útvary rozpáleny, je zde super chládek.

Vzhledem k vojenskému prostoru tu nejsou žádné chaty a je tu poměrně klid. Pokud vás nikdo nevyžene, spát se dá kdekoli, kromě cest (to aby vás nepřejel tank). Krásné přírody a hospod je tu také dost.

Mimo jiné při koupeli v potoce dejte pozor. Jsou tam živí raci a jak tvrdí Apač koušou. Mimojiné, když už tu budete, můžete se stavit v obci Kobylničky za Apačem na pivo.

Na zdraví Apač

PS: Někteří odvážlivci Lokomotivy zde uskutečnili poslední slanění 2000. Přes vytrvalý déšť i nezanedbatelné promile alkoholu všichni přežili. Tato skutečnost pak byla náležitě oslavena kulečníkový’m turnajem. Vrcholem večera byla i Píp šou!

Napsat komentář