Nováčci v Českém ráji

Je sobota ráno, za deset 9, Zoban nervózně volá, kde jsme, nejspíš už od sedmi stepuje před hospodou v Sedmihorkách.

Prachov

My se však nedáme vyprovokovat a pohodovým tempem Jirkovým červeným fárem míříme směr vytoužený cíl – Český ráj (bohužel v neúplném počtu). Každý tiše tuší, že nás čeká opět víkend, kdy půjde především o silné zážitky.

První oblastí v ráji, kde jsme měli tu čest lozit celou sobotu byla Hrubice. Ještě pod skálou došlo k rychlému rozlosování kdo s kým, Zoban si vybral Lenku a Jirku, a všichni ostatní si hluboce oddechli.

Leňa si to VIIb fakt užívá

Nejdřív se lezlo na Skautské věži – Zobanovci Jižní cestu VIIb, kluci v čele s Laďou Jižní spáru IV, a já s Martinou jsme padly (ne doslova) na Lukáše, kterému patří velký dík, páč nám tahal moc pěkné cesty. Na začátek jsme si dali nějakou variantu komínovky asi za V.

Kdo dobude vrchol dřív?

Pak jsme se přesunuli na Dračí věž – Zobanovci si dali Českou hranu VIIb, kluci lezli Kauschkeho hranu VIIb, a my též krásnou VII:-)

Poslední „odpočinkovou věží “ byla Daliborka, kde měly být samé jednoduché cesty. Už podle frekvence Zobanových sprostých slov, když do jedné takové lehké cesty nalezl, jsme pochopili, že ne všechno, co je psané v průvodci, musí být pravda. Standa si vytáhl Mravenčí IV a další lezli za Zobanem Výří cestu VII, a jakousi drolivou V. Zobča pronesl další ze svých nezapomenutelných výroků. Když se Laďa ptal,zda to co nám navrhuje lézt je normální cesta nebo spára, Zoban mu s úsměvem odpověděl: “ no jasně, je to normální spára“.

Múzy na skále

Jirka leze Mravenčí

Stando, kuk

Ondra leze Výří cestu

Večer jsme se přesunuli do kempu kousek od Prachova, proběhlo schlazení v rybníce,výborná večeře a za bubnů kapek, hřmění a blýskání jsme spokojeně usínáli a těšili se na příští den.

Tak tam byste se fakt vycukali, prdi!!!

Ráno bylo rozhodnuto, že Prachov si jen projdem, páč skály jsou ještě mokrý. Tož jsme v zástupu prolézali po turistických chodnících i mimo ně, Zoban neustále máchal rukama z jedné strany na druhou a nadšeně vykřikoval, že támhle je úžasná spára a tuhle zas nezapomenutelný komín, a že kdo chce teda pořádnej výkon, tak že tenhle převis s asi dvěma chytama je fakt výbornej. Tož nezbylo nám, než mu dát za pravdu:-).

Laďa v „normální spáře“

Přesunuli jsme se na Sušky a opět lezli jak o život. Zoban a kluci lezli Bílou věž – Sluneční VI, JV hrana VIIb a Východní cesta V, Hladká věž – J stěna VIIb, Alabastrová stěna – Alabastrový koutek VI, Alabastrová stěna VII, Nosatá věž – JZ hrana VIIc. Lukáš nám vytáhl parádní jednodélkový cesty na Malou a Velkou plotnu, krásné lezení po malých lištičkách, pak ještě pěknou spáru dokonce s chytama, a nakonec nám založil smyčky a my si vytáhli V jakýsi traverz.

Myslím, že se mnou všichni zúčastnění nováčci budou souhlasit, že se nám akce fakt líbila, a že už se nemůžem dočkat další.

Řekli jsme si „sýýýýr“ na Prachově

Napsat komentář