RALLYE JESENÍKY 4. – 6. 3. 2011


Tak a je to zase tady !

Třetí a tím už tradiční ročník tohoto závodu už klepe na dveře. Pro letošek jsem si na Vás připravil jen několik změn. Stejná zůstává mapa a trať časovky (tedy ta vloni zamýšlená a pak kvůli podmínce zrušená), ke změnám dochází v bodování některých kontrol, protože jsou ještě takové, na kterých jste nikdo v rámci závodu nebyli. Také bude trošku více bodovaných sjezdů. Ale teď už po pořádku.

Propozice

Termín: 4.3. – 6.3. 2011

Sraz účastníků: 4. 3. do 20.00 hod.

Místo: Loučná nad Desnou, apartmány „Domeček“ www.skiarealkares.cz

Startovné: členové Lokomotiva – 50 ,- Kč, ostatní – 100,- Kč.

Přihlášky: do 15. 2. 2010, 24:00 hod. (buď na mail: vidlak@pavoucek.cz, nebo v diskuzi pod tímto článkem) Potřebuju to letos závazně kvůli ubytování, tak to berte vážně. :-)).

Ubytování: apartmány „Domeček“

Vaření – kuchyňka v Domečku, hospoda cca 100 m

Soutěžící:

2-členná družstva (chlap-chlap, baba-baba, chlap-baba). Tyto kategorie budou vyhodnoceny i zvlášt. Každé družstvo musí být vybaveno povinnou výbavou po celou dobu soutěže. Družstvo absolvuje celou soutěž tak, že oba členové musí prokázat v každém okamžiku přítomnost druhého člena hlasovým dovoláním.(NE TELEFONICKY :-)). Toto bude namátkově kontrolováno. V případě nedodržení bude družstvo diskvalifikováno. Závod proběhne ve 2 samostatných etapách. Pořadí bude vyhodnoceno po jednotlivých etapách. Konečné pořadí bude vyhodnoceno součtem bodů ze všech etap.

Povinná výbava:

Každé dvojčlenné družstvo po celou dobu závodu musí mít s sebou:

  • lavinový vyhledávač – 2 ks
  • lavinová sonda – 2 ks
  • lopata – 2 ks
  • mobilní telefon – 2 ks
  • lékarnička – 1 ks
  • bivakovací vak – 1 ks
  • buzola – 1 ks
  • čelovka – 2 ks
  • tužka (nezamrzající) dle uvážení
  • mapa

Povinnou výbavu berte vážně. Je to pro bezpečnost Vás všech!!!

Použití GPS přístrojů je zakázáno!!!

Ostatní věci dle vlastního uvážení.

PROGRAM:

4. 3. 20.00 hod. sraz 20.30 hod. rozdání map, výkazů, povídání o trati

5. 3. 1. etapa – start 8.30 hod. cíl 18.30 hod.

6. 3. 2. etapa – start 9.30 hod.

Pravidla soutěže:

 

Mapa kontrolních bodů

 

1. etapa – bodovací orientační závod

Do pátku 12.00 hod. bude zveřejněn seznam kontrolních bodů s označením jejich hodnoty a také seznam bodovaných sjezdů.

Sraz v místě startu – 5. 3. 2011, 8.15 hod. Stanovení velitelského :-) času dle hodin umístěných v místě startu (na mé ruce).

Start – 8.30 hod – hromadný

Cíl – 18.30 hod. – misto startu

Po odstartování sbírá v časovém limitu každé družstvo body z kontrol v libovolném pořadí. Každé kontrolní místo si připisuje max. 1 x. Mezi jednotlivými kontrolami se každý pohybuje v libovolné trajektorii. Vybrané kontroly budou spárovány a za jejich zápis v daném pořadí bude připsána bodová bonifikace (to abyste si zalyžovali). Nalezení kontrolního místa prokáže družstvo opsáním hesla umístěného na kontrolním praporku. Do cíle musí každé družstvo dorazit do 18.30 hod.

Za překročení tohoto času dostává družstvo penalizaci. Za každou započatou minutu mínus 10 bodů.

2. etapa – časovka

Trasa bude nachozená stopou. Družstva nemusí stopu bezvýhradně dodržovat, musí pouze projít kontrolními body v předepsaném pořadí.

Start – Neděle, 6. 3. 2011, 9.30 hod. Hromadný start. Místo – Zámčisko – rozcestník (bod 36). Závodníci musí protnout body: 36 – 35 – 34 – 33 – 32 – 31 – 47 – 60 – 36

Cíl – bod 36

Čas vítěze = 0, Dalším v pořadí se odečítá od bodů získaných v sobotní etapě ztráta takto: každá započatá minuta ztráty na vítěze x 30 bodů. V případě rovnosti bodů rozhoduje pořadí z časovky.

Pořádající, Špek :-)), si vyhrazuje právo na jakékoliv změny v programu v zavislosti na podmínkách a počasí tak, aby byla v maximální možné míře zajištěna bezpečnost všech startujících. Obzvláště letos se budeme pohybovat i v místech, kde v případě špatných podmínek hrozí lavinové nebezpečí, takže případně některé kontroly zruším.

Přihlášky posílejte co nejdříve, ať nám usnadníte přípravu. Díky.

Zdraví Vás Špek.

Napsat komentář